Samsø Naturskole Samsø Naturskole Samsø Naturskole Samsø Naturskole

Hvor land og hav mødesDanmark har en samlet kystlinje på over 7000 km, og kysterne rummer måske den mest "ægte” natur, vi har. På strandene forekommer oversvømmelser, sand-storme og bagende sol. Det stiller helt særlige krav til de planter og dyr, der lever her.

Aktiviteterne på stranden indbyder til arbejde i mindre grupper. Efter et fælles oplæg kan grupperne f.eks. indsamle opskyl, arbejde med strandens sten og fange fisk og andre smådyr. Grupperne kan herefter arrangere små udstillinger. Der kan suppleres med målinger af temperaturen i luften, sandet og vandet, måling af vindhastighed m.m.

Stranden er også stedet, hvor man kan lave et solur, slå smut, lave tangtrolde og andre skulpturer, soppe eller bade, tegne, gå på opdagelse og meget mere...

Naturskolen har udarbejdet opgaveark, der kan benyttes undervejs. Programmet kan afsluttes inde på naturskolen, med brug af bl.a. stereolupper og hånd-bøger. 

Skaller af knivmuslinger skyllet op på stranden.

 

 

 

  • Aktiviteten varer normalt 3 timer og kan gennemføres for alle alderstrin og hele året, når aktiviteterne tilpasses årstiden.
  • Husk varm påklædning.
  • Pris : 900 kr.Åbningstider

Samsø kommune

Aktiviteter