Samsø Naturskole Samsø Naturskole Samsø Naturskole Samsø Naturskole

Oplevelsesture - et eksempel


 
Oplevelsesture tager udgangspunkt i "Naturen - netop nu" og er derfor afhængige af årstiden og vejret. Oplevelsesture kan tilpasses alle alderstrin og vinkles fagligt ved at give ture et særligt tema. En oplevelsestur kan f.eks. forløbe som beskrevet herunder:
 
Efter et kort oplæg på naturskolen går vi en tur igennem et spændende og varieret landskab. Med kikkerter opleves fuglene og fjorden fra bakken Grønhøj. Herefter kan turen gå til Lillehavet med vadehav og strandenge. Hvis vejret og vandtemperaturen tillader det, kan man vade over Lillehavet med bare fødder. Fjordbunden er blød, og fødderne synker ned i det fine sand. Det er en tur for sanserne - strandengene dufter stærkt af malurt, og den saftige kveller smager af salt. På strandoverdrevet vokser lyng, revling, lav og andre planter, der er tilpasset den tørre jordbund. Der er smådyr i vandhullerne, og forår og sommer synger lærkerne over hovedet på os. 
Ved kysten gør vi holdt. Her ligger en skanse fra begyndelsen af 1800-tallet, og herfra er der en fin udsigt over havet til øen Kyholm, der tidligere blev benyttet som karantænestation. Er vi heldige, ligger der en lille flok sæler og soler sig på et tørlagt rev.

Der er gode muligheder for at supplere med små opgaver og øvelser, hvor eleverne arbejder på egen hånd.

 

Oplevelsesture er uforudsigelige ...
Selvom vi har en plan, er der altid plads til at inddrage det uventede.
 
 
Nældens takvinge

  • Oplevelsesture kan gennemføres for alle alderstrin og hele året.
  • Aktiviteten varer normalt 3 timer.
  • Pris : 900 kr.

Åbningstider

Samsø kommune

Aktiviteter